miercuri, februarie 11, 2009

heart shaped glasses

nemîncat de patru zile. mda. dacă aş avea un playlist ar fi o singură piesa: i feel good.

nici măcar nu mă doare aşa de tare încît să cad decent pe stradă de beat ce sînt.

la o adică ce? taică-su a batut-o cînd a aflat că nu mai e virgină şi n-a vrut să mai pomenească de mine. apoi vine într-o duminică unul la ea şi totul se duce dracului.

da alma şi cînd a văzut numele tău mi-a zis că ne potrivim perfect.
adică tu cele şapte pisici ale tale şi eu cu idioţenia că oamenii sînt frumoşi doar dacă au trei straturi de pămînt peste ei.

nici nu mă doare aşa tare încît să cred ce spune ministrul mediului că în următorii 20 de ani ne vom deşertifica. nu mă doare aşa de tare încît să urlu decent ca să-l putem cataloga drept urlet.

aş fi vrut să văd turtles can fly. can i fly?

mi-aduc aminte cînd am fost în austria la catedrala din melk stăteam la fîntîna arteziană şi culegeam şilingii pe care austriecii îi aruncau în fîntînă să le poarte noroc. probabil de-acolo mi se trage. da alma în sfîrşit o femeie căreia să-i pot spune pe nume pe numele ei de femeie. a nu ţi-am spus că într-un moment de tîmpenie m-am suit pe statuia sfîntului gheorghe din pesta şi-am rămas agăţat de coada calului pînă au venit pompierii să mă coboare.

astăzi inventez personaje. adică tu alma exişti doar pentru că în ţeasta mea meşteşugarii s-au pus pe treabă şi au desenat pe hîrtie un chip. bizarerii. nu mă lua în seamă. acesta e un fel de a vorbi singur. nimic mai mult.

mi-am dat seama că viaţa e o repetiţie. dar nu prea ştiu pentru ce. poate pentru un spectacol cu tudor gheorghe care nu mai are loc. poate o repetiţie pentru o moarte mai senină. ce ştiu eu. eu nu ştiu nimic. eu sînt peter pan.

sau poate că e o repetiţie pentru alte vieţi în care punem oamenii în mişcare doar cu puterea gîndului. hm. i.m running out of options.

hai să vorbim despre tine. uneori mi te închipui ca un videoclip de marilyn manson în variantă necenzurată. sau ca o doză de bere neagră băută dis-de-dimineaţă. da alma tu nu exişti dacă nu vreau.

mi-aş face o funie din toate momentele în care am crezut în oameni şi m-aş spînzura. nu ştiu găsesc eu un loc. de barba lui dumnezeu dacă o fi avînd barbă de mîinile tale de ceva găsesc eu nu duc lipsă de imaginaţie. ca de exemplu una care s-a culcat cu altul de ziua mea. sau alta care s-a culcat şi ea cu altul pentru că semăna cu mine. astăzi sînt calm. astăzi nu scriu. astăzi vreau să spun lucrurilor pe nume.

sau poate am să încep să cred în ceea ce spune ministrul mediului. că în 20 de ani ne vom deşertifica şi asta nu se rezolvă cu fonduri europene.

mă gîndesc daca mi-ar sta bine cu ochelari. tu îmi spui că sînt un bărbat frumos roşesc schimb subiectul. da alma sînt peter pan. and i can fly.

Niciun comentariu: