joi, noiembrie 25, 2010

breaking news cu ce se întîmplă în oameni


De multe ori stau şi mă gîndesc cît de puţin îii trebuie unui om să continue. Un gest mărunt care pentru el ar concura cu victoria asupra Troiei. Revin la o expresie mai veche a mea: viaţa e un miracol fals dacă nu are puţină nebunie.
De cele mai multe ori scriu fără absolut nici o intenţie. Scriu propriul meu ziar. N-am reuşit să fac breaking news cu ceea ce se întîmplă în oameni aşa că fac breaking news cu ceea ce se întîmplă în mine. Nu că ar interesa pe cineva. Dar uneori viaţa îţi rezervă nişte gesturi halucinante. Nu-ţi vine să crezi că pentru cine, nu contează cine, fără chip, fără glas, contezi.

Astăzi după ce m-am întors din spital am primit un plic extrem de mare de la Cosmote. Sincer să fiu nu am avut nici o treabă cu Cosmote-ul pînă acum. Nu am avut cartelă, abonament şi nimeni din familia mea nu are. Dar era explicit pentru mine. Am deschis plicul în care era încă un plic. În ultima perioadă nu prea am avut feedback şi asta te cam dezamăgeşte. Dar asta îţi confirmă şi teoria că multora nu le pasă chiar dacă le-ai pune în farfurie inima ta aburindă.
Ei bine în plic se afla o scrisoare de la o persoană de care nu am auzit pînă azi. Nu mă şochează multe lucruri pe lumea asta. Dar voi rămîne impresionat tot timpul de sinceritatea celui din jur. Persoana respectivă îmi vorbea de parcă m-ar fi cunoscut demult. Şi într-un fel aşa e. Mi-a mulţumit că i-am dat o fărîmă de visare şi una de realitate. Numele ei de familie era identic cu numele unui băiat care în urmă cu cîţiva ani s-a sinucis. Poate e sora lui. Nu ştiu.
Sub scrisoare era un tablou. O acuarelă semnată de ea. Un om cu capul pe o carte.
Întotdeauna mi-am zis că dacă ceea ce scriu ajunge unui singur om atunci mi-am atins scopul. Astăzi am reuşit. Am reuşit primul breaking news cu ce se întîmplă în mine.

Oricine ai fi, mulţumesc. Iar următorul text va fi pentru tine. Chiar dacă nu voi spune o vei şti. 


2 comentarii:

Zamfir de Turda spunea...

Off topic:
Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

kolector spunea...

Feedback-ul ca feedback-ul, dar gestul scrisorii asternute ordonat pe o coala de hartie face tot... si-un zambet in coltul gurii tale. Ca sa te simti citit, "ascultat", meditat.

PS: Mie imi place tacerea in urma unui material scris din coltul inimii pe o gura de rai. Imi lasa senzatia ca sunt atatia-n jurul meu care gandesc la fel, dar nu defuleaza. Peace, man!